Od 15.-17.10.2021. godine na Jahorini je održan skup pod nazivom Medis Regional MS and SMA Forum i Medis BiH MS and SMA Forum. Imali smo čast slušati predavanja eminentnih evropskih stručnjaka iz ovih oblasti. U isto vrijeme razmijenili smo iskustva u dijagnostici i liječenju ovih bolesti posebno u pedijatrijskoj populaciji. Tom prilikom donešeni su i zajednički zaključci vezano za Registar, dijagnostiku i liječnje djece oboljele od spinalne mišične atrofije u BiH.

Drugi skup neuropedijatara i neurologa  je organiziran u Sarajevu pod nazivom Forum epileptologije. Pored epilepsije  zanimljivo je bilo čuti iskustva u liječenju djece sa neurološkim komplikacijama tokom infekcije Covid 19.

Roditelji i djeca oboljela od epilepsije imaju sada mogućnot dobiti besplatnu brošuru kroz Neuropedijatrijska savjetovilišta u cijeloj BiH. Radi se o knjižici pod nazivom “Epilepsija kod djece i adolescenata” prof.dr.sci Enra Mehmedika Suljić i prof.dr.sci Feriha Hadžagić Ćatibušić. Cilj je upoznati roditelje sa osnovnim pojmovima iz epileptologije, radi lakše komunikacije te podrške u liječenju oboljele djece.